17. 3. 2015


BYL TO NÁŘEZ !



       Dne 7.3.2015, dobrou chvíli před 19 hodinou praskalo podkroví Grandu ve švech. EliškaIvaVerčaAdélka (EIVA) oslavovaly první rok existence malého multižánrového festivalu "Bruntálský Open Mic" (BOM) 5. pořadem. Těšili se všichni a stálo to za to!
           

            Moderátorského mikrofonu se ujal neohrožený Martin Mikulec, skvělý to muzikant a také již pravidelným návštěvníkem.
            Večer zahájil svou autorskou tvorbou písničkář, muž v anonymitě SABOTÉR z Ostravy. Volný jako pták, tvořící či pracující kdy a kde se mu zachce. Pro domácí publikum milé překvapení.
            Poté bylo rozvinuto promítací plátno a zazněly první tóny orientu. Před diváky předstoupila Jitka Kubalová. Nejprve dala nahlédnout do svých zápisků ve školním sešitě. Zápisky ze zeměpisu pobavili nejen zasvěcené spolužáky z Petrina. Pak jsme se zaposlouchali do vyprávění o putování Sýrií, jedné z nejbezpečnějších zemí světa. Bohužel tenkrát, když ji Jitka se svým partnerem v roce 2010 navštívili. Čas pro cestovatelskou chvíli uběhl až moc rychle. Mimo jiné jsme také pochopili,že arabské číslice nejsou tak úplně arabské.
            Do programu se tradičně "vmísil" maskot festivalu Bohdan Mikulka. Na BOM se již začal připravovat předchozí večer pilným tréningem hlasivek - až přetrénoval :) Na jeho výkonu to ovšem nebylo znát, právě naopak. Byl opět svůj a výborný!
            Pódium pak patřilo hudebnímu seskupení "Večery v jednom". I přes občasné změny osazenstva si tato kapela drží na hudebním poli vysokou laťku. Taky díky autorství frontmana Štěpána Mikulky. Po čase jsme si je opět vychutnali v tom dobrém slova smyslu.

            Další hudební peckou byla kapela WAY OUT. Naši chlapci z Bruntálu nás poctili svým live acoustic vystoupením. Bylo to freatické a utvrdili nás v tom, že drží stále dobrý směr!

            Závěr patřil "šedému vlku" Honzovi Žambochovi. Nadšení jsme byli my i on sám, protože jsme chtěli "ty depresivní". Honza si tak mohl dopřát písně inspirované Emily Dickinsonovou
či polskou poezií. Na BOMU se cítil prý mnohem lépe než na pivních slavnostech v loňském roce. Při přídavku, kdy se propojil zpěv-řev všech zúčastněných při textu "pojďme spolu do ZOO"
se však rozdíl takřka ztrácel. Nezpívala snad jen Iva na pódiu, držící text v ruce :) Moc děkujeme Honzovi za nezištnou podporu naší akce.

            BOM také podpořili svým přičiněním některé již známé tváře jako zvukař Milan Buček, Barbora Červenková se svými náušnicemi v obchůdku, fotografka a Mgr. Danuše Vanotová.

A pak půlnoční JAMsession. Znělo reage, folk, rock a jiné. Halekalo se i s výpadky textu. Propojila nás normálnost okamžiku. Bylo to zkrátka blízké setkání hravého druhu.



A protože nebylo řečeno vše, přijďte na pokračování příště 16. 5. 2015 opět v Grand pubu.

Žádné komentáře:

Okomentovat