6. 6. 2016

A bylo jaro,
všechno, všechno kvetlo
a my někteří, vylezli jsme ze svých zimních ulit, abychom prožili jarní hudební a literární nektar pod oblohou, tzv.

BRUNTÁLSKÝ O P E N M I C

XI. ročník

První doušek - Marek Dusil.
Posluchačské napětí pomalu mizí, přišel písničkářský zážitek v podobě autorské tvorby Marka Dusila. Vlasy ukryly tvář - snad záminka, abychom vnímali jen hlas a muzikálnost. Ryzí a spontánní.

Druhý lok - Kamila Nováková
Autorské osvěžující čtení, vtipné a laskavé. Jako přídavek pár rad dívkám pro partnerský život. Srovnání muže a koně...je třeba jim "dát nažrat" tvrdí autorka, zralá ve svých názorech :-)

Třetí doušek - Pokustone
Neměli playlist a přesto věděli co hrát. Trubka lehce zakolísala pokročilým časem a plížícím se chladem, ale na výkonu to nic neztratilo . Propojení ženské a mužské energie v hudbě. Pro tu chvíli bylo dokonale harmonické.

Čtvrtý lok - Petr Linhart
Osamělý písničkář, jež má rád termín sudetské country. Svou interpretaci halí do vypravěčského hávu, aby posluchači více pronikli do textů písní a nedopustí, aby jim uteklo to, co je leckdy mezi řádky.... Mimořádný posluchačský zážitek pro všechny...

Celý večer propojoval moderátorsky svým hlasem i tělem vtipkující i seriózní Zdeněk Rozprým.

Nenahraditelný zvukař Milan Buček si dopřál skautské okénko,resp. lákal dospěláky k pomoci bruntálskému skautskému oddílu. Neb dětí je mnoho a plnoletých málo.

Renata Mguni
Krása, umění, tvořivost - to jsou šperky této nevšední ženy.

Zimomřivým byly zapůjčeny hostitelkou barevné deky.

O tom, že se jednalo o divácky nevšední zážitek svědčí i skutečnost, že zvídavé děti, hrající si za plotem, odložily své hračky, kdesi si opatřily křesílka a uvelebeni naslouchaly skrze plot, který jako by pro ně nebyl.......děti většinou nelžou ☺)

Přejeme všem krásné léto a v září v plném a ještě plnějším počtu se těší na akci

"Zažít Bruntál jinak a BOM“

A + E

Žádné komentáře:

Okomentovat